Salaattibaarit ja sopivankokoiset salaattiastiat

Hain jo toistamiseen tällä viikolla valmiin lounaan, joka on minun tapauksessani hyvin poikkeuksellista. Tavallisesti valmistan lounaan itse, enkä käy ulkona lounaalla tai hae ruokaa mukaan. Eilen minun teki kuitenkin kovasti mieli hakea salaattia, enkä siis viitsinyt estellä itseäni. Lisäksi minulla ei ollut valmiina muutakaan lounasta, joten sekin vaikutti tähän höveliin asenteeseeni.

Suuntasinkin kaupan Eden-salaattibaarin luo ja valitsin kahdesta erikokoisesta kulhosta pienemmän. Kun olin jo lappanut ensimmäiset ainekset kipon pohjalle, huomasin toisella puolella olevan naisen pitelevän suurempaa kulhoa. Hetken harmittelin, että olin itse ottanut pienemmän. Mietin, että mahdanko tulla annoksesta täyteenkään. Hinnaksi tuli noin neljä euroa, mikä taas yllätti minut positiivisesti. Ja se annos todella riitti. Ei ollut liikaa, eikä liian vähän, vaan juuri sopiva määrä.

Tänään innostuin taas pyörähtämään salaattibaarin luo, mutta meninkin eri kauppaan. Tämänpäiväisen lounassalaattini oli siis toimittanut PicaDeli. Olin pakotettu valitsemaan suuren kulhon, sillä valinnanvaraa ei ollut. Luulin kuitenkin selviytyväni kunnialla salaattiastiani kohtuullisesta täyttämisestä, mutta miten väärässä olinkaan.

Aloitin lisäämällä salaattipohjan. Sen jälkeen en enää osannut miettiä järkevästi annoskokoa, vaan hullaannuin valikoimien edessä: “vähän aurinkokuivattuja tomaatteja ja paahdettua sipulia.. Sitten vähän katkarapuja. Avokadoa pari palaa.. Mikähän tämä on – otetaan sitäkin. Juustoa tietysti pitää olla ja reilusti..”

Juustoa tuli liikaa ja niin tuli muitakin aineksia. Loppu salaatistani odottaa nyt jääkaapissa, että syön sen myöhemmin loppuun. No, ei ainakaan loppunut kesken!

Erikoinen juttu, miten salaattiastian koko voi vaikuttaa niin paljon siihen, että arviointikyky sumentuu. Kuvittelin, että osaan hyvin arvioida sopivan määrän ja ottaa saman verran ruokaa, kuin eilen pienempään kippoon. Hintaeroakin oli reilut kaksi euroa, että edullista hintaa en päässyt ihastelemaan tänään.

Huomiselle taidan tehdä taas itse valmiin lounaan, tiedä miten ison salaattikulhon muuten löytäisin huomenna! (Ja lappaisin täpötäyteen tietysti.)

Onko joku muu törmännyt tähän, että isommalle lautaselle tai muulle astialle tulee lapattua helposti paljon enemmän ruokaa, kuin pienelle?

Facebooktwittergoogle_pluspinterest