Jämäruokapäivä ja vk 46 ruokalista

Juhlien järjestäminen aiheutti meillä viime viikolla sen, että ruokalista jäi lähinnä sanalliseksi sopimukseksi ja se kasattiin viikon mittaan, eikä tavanomaisesti ennen viikon alkua. Onnistuimme kuitenkin hyvin, sillä joka päivälle jääkaapista löytyi kotitekoista ruokaa, vaikka juhlan kunniaksi kävimmekin ulkona syömässä (kaksi kertaa!). Pystyimme myös hyödyntämään pakastimen antimia hyvin: kokkailimme paljon kanaruokia, sillä tapaamme hamstrata pakastimen täyteen, kun alennuksesta löytyy esim. Naapurin maalaiskanaa.

Maanantaina kävimme taas vähän jääkaappia läpi, sillä juhlien tuoksinnassa sinnekin jäi jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa. Viikon ensimmäiseksi aamiaiseksi natustin pari kinkkupiirakan palaa ja pakastimesta otetun mansikkasoseen lopun. Lounaaksi lämmitin kurpitsakeiton jämät ja jääkaapin perukoille unohtuneet spagetit kanakastikkeen kanssa, sekä salaattia tomaatteineen ja fetoineen siinä kyljessä.

Teimme tälle viikolle uuden ruokalistan, jonka lisään jutun loppuun. Haluaisin taas vähentää punaista lihaa ruokavaliossani, koska sitä on tuntunut kuluvan viime aikoina enemmän ja enemmän. Yritin siis saada ruokalistaankin vähän enemmän kalaa ja kanaa. Mieheni tonnikalalasagnetraumat nousivat kuitenkin pintaan ottaessani kyseisen ruuan puheeksi, joten hän aikoo hoitaa itselleen muuta natustettavaa.

Viikonlopun kasvispuoli on vielä vähän mietinnässä, eli sen kanssa mennään varmaan ihan fiilispohjalta.

Ruokalista vk 46

Maanantai
Jämäruokapäivä

Tiistai
Pihvit ja lohkoperunat
Salaattia
Keitettyjä porkkanoita ja punajuuria

Keskiviikko
Lohkoperunat ja kanaa
Salaattia ja punajuuria

Torstai
Tonnakalalasagne
Eilisiä
Salaattia ja keitettyjä porkkanoita

Perjantai
Eilisiä

Lauantai
Perunalaatikko

Sunnuntai
Eilisiä

Facebooktwittergoogle_pluspinterest